MOSKITOFREE PRESSMEDDELANDE
Kampen mot coronaviruset: Moskitofree, ett franskt företag som specialiserat sig på personliga skydd, har utvecklat Aeriashield-enheten för att bekämpa det mänskliga coronaviruset.
Coronavirus överförs huvudsakligen genom droppsmitta som utsöndras vid hostningar och nysningar av infekterade personer som då sprids till sin omgivning.
Den 6 juli 2020 uppmanade en grupp av 239 internationella forskare hälsovårdsmyndigheter världen över, då i synnerhet Världshälsoorganisationen (WHO), att tillkännage att det nya coronaviruset kan spridas i luften väl över två meter.
Som specialister på biologiskt skydd av människor, har vi genom att erbjuda lösningar som alltid är innovativa, effektiva och ofarliga för hälsan (utan användning av kemikalier), låtit testa vår Aeriashield-enhet med dess antivirala och antibakteriella egenskaper, i samarbete med Institut Pasteur de Lille, som varit i spetsen för kampen mot infektionssjukdomar i över ett sekel.
Doktor Michèle Vialette, chef för den mikrobiologiska säkerhetsenheten och ansvarig för högsäkerhetslaboratoriet vid Pasteur Institut i Lille, övervakade testerna på Aeriashield-enheterna.
”Aeriashield by Moskitofree-enheten, testad av Institut Pasteur de Lille, eliminerar på fem minuter 99% av det humana coronaviruset HCoV-229E i luften i ett slutet utrymme (1,4 m3). Det humana coronaviruset HCoV-229E är ett annat coronavirus men från samma familj som den aktiva substansen som ansvarar för COVID-19, SARS-CoOV2. ”
Aeriashield by Moskitofree finns i två modeller: individuell (bärbar enhet) och kollektiv (enhet som ska placeras på ett bord).
Aeriashield by Moskitofree ger ett effektivt kompletterande skydd för att bekämpa luftburna föroreningar.
Presskontakt: Moskitofree Distribution
info@moskitofreedistribution.fr
Presskontakt: Institut Pasteur De Lille
usm@pasteur-lille.fr